Sărbătoare Arhierească la Parohia Voivodeni din Episcopia Sălajului

La praznicul Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Voivodeni, Protopopiatul Zalău, informează episcopiasalajului.ro.

Biserica de zid din Voivodeni a fost construită între anii 1958-1962 de către credincioșii din localitate în frunte cu vrednicul de pomenire preot Ambrozie Plaian. Meșterul principal al construcției a fost Aurel Pop din Racâș. Biserica a fost târnosită în anul 1962 de către Arhiepiscopul Clujului, Înaltpreasfințitul Teofil Herineanu.

Între anii 1966-1968 prin osteneala Preacucernicului Părinte Aurel Pușcaș și a credincioșilor, interiorul bisericii a fost îmbrăcat cu o frumoasă pictură în tempera executată de pictorul Cornel Cenan. Iconostasul a fost executat de sculptorul Simion Pop din Cernuc. În timp, biserica a necesitat unele lucrări de renovare atât la interior cât și la exterior, acestea fiind făcute în vremea păstoririi Preacucernicului Părinte Cornel Tite, lucrări la finele cărora în anul 1990, biserica a fost resfințită de către Preasfințitul Ioan Mihălțan.

Comentarii Facebook


Știri recente