Sărbătoare a muzicii corale bisericești la Deva

În perioada 14 – 15 mai 2011, la Deva s-au desfășurat o serie de manifestări muzicale de importanță națională, cetatea de pe malul Mureșului fiind gazda Adunarii generale a Asociației Naționale Corale din România, după cum ne informează protos. Nestor Dinculeană Secretar Eparhial.

Astfel, sâmbătă, 14 mai la Casa de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva a avut loc ședința Adunării generale, întrunire onorată cu prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, invitat de onoare fiind Înaltpreafințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în calitate de vicepreședinte al Asociației Corale Naționale.

De asemenea la ședință au participat maestrul Voicu Enăchescu, Președintele Asociației Corale Naționale și D-l Michael Scheck, Președintele Uniunilor și Federațiilor Corale din Europa, alături de care au fost prezenți 50 de dirijori din toată țara.

În după-amiaza zilei, în cinstea acestei întruniri, la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Deva, a avut loc un concert festiv susținut de Corurile „Psalmodia” din Oradea, „Anastasis” din Deva și „Preludiu” din București, grupuri corale coordonate de Pr. Mihai Brie, Pr. Dorin Kladni, respectiv maestrul Voicu Enăchescu.

În cea de-a doua zi a manifestărilor, Duminică 15 mai, programul Adunarii generale a Asociației Naționale Corale din România a continuat prin participarea la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh

Comentarii Facebook


Știri recente