Șapte preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor, hirotesiți duhovnici de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Șapte preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor au fost hirotesiți duhovnici, astăzi, 4 iunie. Slujba de hirotesie a fost săvârșită de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe, în paraclisul Reședinței patriarhale.

În cuvântul de învățătură, Preafericirea Sa a vorbit despre înțelepciunea și echilibrul, care trebuie să-l caracterizeze pe duhovnic: „Duhovnicul, care știe să vindece, trebuie să fie ca un medic, folosind metode adecvate pentru fiecare persoană, pentru vârsta fizică și vârsta duhovnicească a fiecărei persoane, și ținând seama și de gravitatea păcatului, de vechimea patimii oamenilor. Deci, avem nevoie de oameni de echilibru, de înțelepciune, și așa duhovnicul trebuie să evite, pe de o parte, disperarea penitentului, și, pe de altă parte, delăsarea. El trebuie să nu fie nici atât de aspru, cât omul să-și piardă nădejdea mântuirii, dar nici atât de îngăduitor, încât să-l încurajeze a continua starea de păcat. Deci, înțelepciunea aceasta arată maturitatea duhovnicului” .

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a dăruit tinerilor duhovnici „Sinaxarul Sfinților Capadocieni”, lucrare apărut recent la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente