Șapte ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire părinte arhimandrit Sofian Boghiu

La Mănăstirea Antim din București a fost săvărșit ieri, 12 septembrie 2009, un parastas pentru vrednicul de pomenire părinte arhimandrit Sofian Boghiu, la împlinirea a 7 ani de la trecerea sa la cele veșnice. Slujba de pomenire a fost oficiată, după Sfânta Liturghie, de către Presfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, ne informează TRINITAS TV.

Tot ieri, Presfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul a prezentat credincioșilor cartea „Un iconar de suflete – Părintele Sofian Boghiu „. Volumul, apărut la editura „Basilica” a Patriarhiei Române, cuprinde mărturii ale ierarhilor, sau preoților care l-au cunoscut.

Fost stareț al Mănăstirii Antim, vrednicul de pomenire părinte arhimandrit Sofian Boghiu a trecut la cele veșnice în ziua de 14 septembrie 2002. A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, în sâmbăta de dinaintea sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, Mănăstirea Antim să organizeze și un pelerinaj la mormântul părintelui Sofian aflat la Mănăstirea Căldărușani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…