„Săptămâna duhovnicească”, organizată în parohiile bănățene

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și conform celor hotărâte de Consiliul Eparhial în ședința de lucru din 24 februarie, s-a stabilit ca toate parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei să organizeze, în perioada Postului Mare, „Săptămâna duhovnicească”, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

În cadrul ei, se va oficia slujba Vecerniei în fiecare zi din săptămâna respectivă, urmată de un cuvânt de învățătură rostit de un preot invitat. În încheierea întâlnirii, strana bisericii sau un grup coral invitat va susține un recital de cântări religioase specifice perioadei Postului Mare.

Temele abordate în cadrul predicilor sau catehezelor susținute cu acest prilej vor ține seama de hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, privind declararea anului 2011 ca „An omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”, dar și de perioada Postului Mare. Totodată, se va oficia Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, în zilele de miercuri și de vineri din „Săptămâna duhovnicească”, dar și în celelalte săptămâni, în zilele rânduite pentru aceasta, în toată perioada postului.

„Scopul acestei săptămâni duhovnicești este unul strict de natură spirituală, pentru că dorim să dinamizăm viața duhovnicească a parohiilor, să conștientizăm pe credincioșii noștri de importanța Postului Mare și a sărbătorii Sfintelor Paști, îndemnându-i cu toată responsabilitatea să se apropie de scaunul spovedaniei, ca mai apoi, curățiți sufletește și trupește, să se poată întâlni cu Domnul Nostru Iisus Hristos în Taina Sfintei Euharistii. Totodată, preoții eparhiei au posibilitatea de a-și împărtăși unii altora experiența pastorală, având determinarea de a-și pregăti cuvântul de învățătură cu mai multă atenție, întrucât vor dori să transmită un bun mesaj credincioșilor dintr-o altă parohie”, a declarat părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente