Săptămână duhovnicească la Seminarul Teologic din București

În tradiția seminariilor teologice prima săptămână este dedicată în mod deosebit activităților duhovnicești. Elevii participă la slujbe, se spovedesc și se împărtășesc, organizează conferințe și discuții pe teme de spiritualitate. Pentru că majoritatea seminariștilor stau în internat, în această săptămână nu merg acasă și primesc învoiri numai în mod excepțional.

Tradiția aceasta se păstrează cu sfințenie și la Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul” din Capitală, după cum ne informează TRINITAS TV.

Săptămâna duhovnicească este pentru tinerii teologi o practică necesară. De luni până joi în această săptămână paraclisul din incinta instituției de învățământ a fost neîncăpător. Îmbrăcați frumos, de la mic la mare, cu toții au participat la slujba Canonului cel Mare oficiată de părinții profesori.

Miercuri și vineri seminariștii au participat la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în biserica Mănăstirii „Radu Vodă”, iar astăzi, 12 martie, în același lăcaș de cult au fost prezenți din nou la slujbă. Cei care au primit dezlegare de la duhovnic s-au împărtășit. Un moment așteptat și înălțător, cu atât mai mult cu cât, ca în fiecare an, liturghia din această zi este una arhierească.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…