Săptămână duhovnicească la Seminarul Teologic din București

Prima săptămână a Postului Mare este una specială și pentru elevii seminariilor teologice, fiind dedicată în mod deosebit activităților duhovnicești. Tinerii care urmează cursurile unei astfel de instituții de învățământ preuniversitar, precum cei de la Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul” din Capitală, participă în această perioadă la întregul program liturgic, se spovedesc și se împărtășesc.

Pr. Prof. Dr. Mihai Aurel, directorul Seminarului Teologic din București a declarat pentru TRINITAS TV: „Programul liturgic în această perioadă este unul special și adecvat acestei perioade în care se urmărește formarea și deprinderilor liturgice, dar în același timp și a suportului duhovnicesc necesar pentru înțelegerea acestei perioade. Practic, se urmărește ca elevii să învețe rânduielile din perioada aceasta și mai ales întotdeauna să fie pregătiți să le săvârșească”.

Săptămâna duhovnicească constituie pentru tinerii teologi o pregătire necesară, spirituală și practică, înaintea Sfintelor Paști.

Prin tradiție, la biserica Mănăstirii „Radu Vodă”, paraclisul Seminarului Teologic „Nifon Mitropolitul” din București, participă la sfintele slujbe specifice acestei perioade, alături de tinerii elevi, și numeroși credincioși bucureșteni.

Comentarii Facebook


Știri recente