Săptămâna duhovnicească în Arhiepiscopia Craiovei

Programul liturgic al slujbelor din săptămâna duhovnicească (2-8 martie a.c.) a început și în bisericile din Cetatea Băniei. La Catedrala „Sfântul Dumitru” din Craiova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Irineu a oficiat, luni seara, Canonul Sfântului Andrei Criteanul, unit cu Pavecernița mare. Marți seara, Înaltpreasfinția Sa a fost prezent în mijlocul studenților teologi ai Facultății de Teologie din Craiova, la Biserica Madona Dudu, pentru a lua parte la slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul. La slujbă au fost prezenți, de asemenea, și părinții profesori. La sfârșit, Înaltpreasfințitul Irineu a adresat un cuvânt de învățătură tinerilor teologi, subliniind importanța deosebită a acestei perioade liturgice.

La Catedrala „Sfântul Dumitru” slujbele sunt oficiate după următorul program: dimineața se săvârșește slujba Utreniei, unită cu Ceasurile (1, 3, 6, 9) și cu slujba Vecerniei din ziua de rând; seara – Canonul cel Mare (al Sfântului Andrei Criteanul), unit cu Pavecernița mare. În zilele de miercuri și vineri se va oficia, de dimineață, Liturghia Sfântului Grigorie Dialogul (a Darurilor mai înainte sfințite). Sâmbătă, de dimineață, va fi oficiată Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, iar duminică-dimineață – Utrenia și Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. La Biserica Madona Dudu, programul slujbelor se adresează în mod direct studenților teologi, aceștia fiind prezenți aici pe tot parcursul săptămânii duhovnicești începând cu ora 17:00, pentru slujba Canonului cel Mare, precum și în zilele de sâmbătă și duminică-dimineață pentru slujba Sfintei Liturghii.

La paraclisul Seminarului Teologic din Craiova, slujbele de seară sunt precedate de un cuvânt de învățătură rostit, pe rând, de părinții profesori. Vineri, după slujbele de dimineață, se va face Molitva pentru Spovedanie, urmând ca elevii ce vor primi dezlegare să se împărtășească în cadrul Liturghiei Sfântului Ioan Gură de Aur, ce va fi săvârșită sâmbătă dimineața.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente