Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinlor s-a incheiat aseara la Catedrala Mitropolitana Veche ‘Sfantul Gheorghe’

La rugaciunile de aseara au participat numerosi credincioi ortodocsi si romano-catolici, preoti si diaconi ai celor doua Biserici: Ortodoxa si Romano-Catolica, in frunte cu cei doi ierahi, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si Prea Sfintitul Petru Gherghel, Episcop Romano-Catolic de Iasi.

La inceputul slujbei, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel a rostit un cuvant in care a spus ca rugaciunea ne ajuta sa fim uniti si sa dobandim pacea lui Dunezeu.

Omilia a fost rostita de Prea Sfintitul Episcop Romano-Catolic Petru Gherghel care a facut o retrospectiva a celor 8 zile de rugaciune, amintind ca acestea s-au desfasurat pe tema pacii, dupa cuvintele Mantuitorului din Evanghelia dupa Ioan: ‘Pacea Mea las voua!’.

La sfarsitul Rugaciunii Comune pentru unitatea crestinilor, Inalt Prea Sfintitul Daniel a multumit Prea Sfintitului Petru Gherghel si si-a manifestat bucuria pe care am trait-o in aceste zile de rugaciune si pe care trebuie sa o traim timpul.

O importanta marturie de unitate si iubire frateasca intre cei doi ierarhi si cele doua Biserici a fost aratata aseara. Si aceasta dovada se refera la modul in care a fost ajutat un baiat, pe nume Vlad, de langa Iasi si care se afla intr-o situatie dificila, si anume era bolnav de leucemie.

Parintele Mihai Margineanu, parohul Bisericii ‘Toma Cozma’ din Iasi, s-a ocupat de acest tanar, traind alaturi de el toata suferinta prin care a trecut.

Dupa cuvantul rostit aseara de Parinetele Mihai Margineanu, tanarul Vlad Stamate a tinut sa multumeasca celor doua Biserici pentru ajutorul acordat daruind celor doi ierahi doua buchete de flori.

La final, Inalt Prea Sfintitul Daniel a multumit lui Dumnezeu si tuturor celor care au ajutat pentru ca acest tanar sa poata sa-si duca viata mai departe si sa aiba un viitor.

Comentarii Facebook


Știri recente