Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor la Tulcea

Urmând hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 29 octombrie 2008, Episcopia Tulcii va inaugura, duminicăƒ18 ianuarie a.c., după-amiază, la Catedrala episcopalăƒBuna-Vestire „Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștină”.€

Programul manifestărilor va debuta la ora 18 cu Vecernia arhierească, slujbăƒ oficiatăƒ de către Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii. La acest moment liturgic sunt așteptați săƒ participe clerici și credincioși de la parohiile ortodoxe și, ca asistență, preotul și enoriașii de la parohia romano-catolicăƒ din oraș.

Dupăƒ încheierea slujbei se va da citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și celui al Arhiepiscopului catolic de București Ioan Robu cu ocazia „Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștină” din anul 2009, după care Preasfinția Sa va adresa un cuvânt de întâmpinare prilejuit de aceastăƒ întâlnire specială. P.C. Pr. Mihai Lungeanu, din partea Bisericii romano-catolice, va ține un cuvânt despre mărturia creștinăƒ în fața provocărilor secularizării.

Luni, la parohia catolică ,,Sf. Arhanghel Mihail” din Tulcea, întâlnirea intercreștină va continua prin oficierea unei slujbe religioase după ritul latin, la care de asemenea sunt așteptați săƒ participe în asistențăƒ atât preoți cât și credincioși ortodocși. P.S. Visarion va rosti apoi un scurt cuvânt legat de rugăciune ca semn al comuniunii intercreștine.

Deși Dobrogea este cunoscutăƒ prin tradiție ca fiind un mozaic al etniilor și religiilor în care buna conviețuire a fost amintităƒ de mulți, „Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștină” trebuie săƒ se constitue într-un prilej de mai atentăƒ cunoaștere și cooperare între creștini, pentru a depăși provocările lumii contemporane.

Biroul de presă al Episcopiei Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente