„Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor” la Tulcea

La Catedrala episcopală „Sfântul Nicolae” din Tulcea a debutat luni seara „Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor”, la care au participat preoți și credincioși ortodocși și romano-catolici. În Catedrala ortodoxă a fost oficiată slujba Vecerniei arhierești la care au asistat reprezentanții Bisericii Romano-Catolice, informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii, citat de ‘Ziarul Lumina’.

A fost citit apoi mesajul PF Părinte Patriarh Daniel, după care, pr. Mihai Lungeanu a rostit un cuvânt despre mărturia pe care creștinii sunt datori să o dea lumii prin exemplul personal și prin slujirea aproapelui. La sfârșitul Vecerniei s-a oficiat și o slujbă de pomenire a victimelor cutremurului devastator din Haiti.

Săptămâna de rugăciune continuă astăzi la Tulcea cu un serviciu divin la Biserica romano-catolică „Sfântul Arhanghel Mihail”, la sfârșitul căruia PS Visarion, Episcopul Tulcii, va rosti un cuvânt de învățătură.

Comentarii Facebook


Știri recente

Un nou protopop la Bălţi: Pr. Dorian Revenco

Părintele Dorian Revenco este noul protopop de Bălţi. Clericul a fost prezentat de PS Antonie în noua demnitate, marţi, cu ocazia organizării conferinţei pastoral-misionare „Cimitirul – spaţiu de cugetare la viaţa veşnică”. Evenimentul a avut…