Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Lugoj

În perioada 18-25 ianuarie membrii tuturor cultelor creștine se roagă împreună în cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor.

‘Octava de rugăciune’ din acest an a avut loc la Biserica Ortodoxă Ucraineană din Lugoj, păstorită de protopopul Ilie Albiciuc, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

La întâlnire au participat reprezentanți ai mai multor culte creștine, precum Biserica Ortodoxă Română, Biserica Greco-Catolică unită cu Roma, Biserica Ortodoxă Ucraineană, Biserica Reformată, Biserica Romano-Catolică și Biserica Luterană.

După cuvântul de deschidere, fiecare reprezentant a rostit un cuvânt și o scurtă rugăciune.

Din partea Bisericii Ortodoxe Române a participat părintele protopop Ioan Cerbu, care la final a transmis arhiereasca binecuvântare a Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, și a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor este o inițiativă promovată de Consiliul Mondial al Bisericilor și Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creștinilor, iar anul acesta tema de reflecție propusă a fost ‘Nu toți vom muri, dar toți ne vom schimba’ (cf. I Corinteni 15, 51).

Comentarii Facebook


Știri recente