Săptămâna de Rugăciune la Patriarhie

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor s-a încheiat pe 25 ianuarie 2012, în București, cu slujba de la Catedrala Patriarhală. Alături de credincioșii din Capitală și delegați ai instituțiilor Statului prezenți la slujba Vecerniei, au asistat reprezentanți ai mai multor biserici și confesiuni creștine.

Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop-vicar patriarhal, Ciprian Câmpineanul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Prezent în Catedrală Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel a ținut un cuvânt de învățătură.

„Legând taina învierii sufletului din moartea păcatului cu taina așteptării învierii universale avem speranța că vom întâlni pe cale pe Mântuitorul Iisus Hristos Care a spus atât de frumos ‘Eu stau la ușă și bat. Și dacă cineva deschide și Mă primește va sta împreună cu Mine pe tron’, ceea ce înseamnă bucuria comuniunii și pacea statorniciei în relația noastră cu Dumnezeu”, a explicat Preafericirea Sa, după cum ne informează TRINITAS TV.

Meditația serii a fost susținută de pastorul Bela Zolt de la Biserica Reformată Calvină.

„Trebuie să știm cine suntem, fete sau băieți, ortodocși, romano-catolici sau protestanți. Dar cunoscându-ne pe noi înșine îi putem respecta și iubi pe aproapele nostru, pe fratele nostru în credință. În Biserică vor exista biruitori și anume cei pe care Fiul lui Dumnezeu îi va strânge din tot neamul omenesc în oastea celor angajați în dreapta credință și îi va așeza pe scaunul său de domnitor”, a spus Bela Zolt.

Anul acesta, pasajul scripturistic ales ca temă de meditație a Săptămânii de rugăciune a fost din Epistola I Corinteni, capitolul 15, versetul 51: „Nu toți vom muri, dar toți ne vom schimba!”

Comentarii Facebook


Știri recente