Saptamana de rugaciune comuna si meditatie crestina la Sibiu

Reprezentantii tuturor Bisericilor istorice din municiupiul Sibiu vor participa in perioada 4-10 septembrie a.c. la o saptamana de rugaciune si meditatie crestina. Momentele de rugaciune vor avea loc la Catedrala evanghelica din municipiu si se doresc a fi un preambul la cea de-a III-a Adunare Ecumenica Europeana care va avea loc in septembrie 2007, la Sibiu. PS Visarion Rasinareanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, ne-a spus ca aceasta saptamana are loc ‘ca un preambul la evenimentul care va avea loc la anul, la Sibiu. Toate Bisericile istorice din Sibiu doresc ca lucrul acesta sa se intample si sa fie precedat anul acesta, in perioada 4-10 septembrie, de o saptamana de rugaciune si de meditatie crestina la care vor participa Biserica Evenghelica Lutherana, Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Reformata, Biserica Romano-Catolica, Bisericile Evenghelice Neoprotestante, Biserica Greco-Catolica si Biserica Evanghelica Sinodo-Presbiteriana. Locul de desfasurare va fi sacristia Catedralei evanghelice din Sibiu si toate confesiunile crestine vor participa la o rugaciune sau la o veghe perpetua care va incepe luni dimineata, 4 septembrie, la orele 10.00’.

In cadrul acestei saptamani de rugaciune si meditatie crestina, 24 de ore vor fi dedicate Bisericii Ortodoxe. Astfel, incepand de luni seara, orele 22.00, si pana marti la aceeasi ora se vor inalta rugaciuni specific ortodoxe la care vor participa toti preotii din Sibiu. ‘Prin grija IPS Laurentiu, Mitropolit al Ardealului, s-a organizat un program bine structurat, si anume toti preotii Bisericii Ortodoxe din Sibiu vor participa vreme de 24 de ore la rugaciuni specifice cultului ortodox, Acatistul Mantuitorului, Acatistul Sf. Treimi, al Bunei Vestiri, Acatistul Sf. Cruci, a Sf. Mare Mucenic Gheorghe, al Cuvioasei Parascheva, al Sf. Nicolae, precum si Vecernia, Pavecernita Mica, Miezonoptica, Utrenia, rugaciunile de dimineata si cele de seara, dar si citiri din Psaltire’, a adaugat PS Visarion Rasinareanul.

De asemenea, PS Visarion Rasinareanul ne-a facut si o scurta prezentare a evenimentelor care vor avea loc, la Sibiu, in toamna anului viitor: ‘Intre 4-9 septembrie 2007, Sibiul va fi gazda unui eveniment deosebit, si anume este vorba despre cea de-a III-a Adunare Ecumenica Europeana. Peste 2500 de crestini vor veni la Sibiu care, pentru 5 zile, va deveni si capitala a Europei crestine, dar si capitala culturala a Europei. A III-a Adunare Ecumenica Europeana continua procesul Adunarilor ecumenice precedente de la Basel, din 1989, si Graz, 1997. Tema acestei intruniri va fi ‘Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Speranta de innoire si unitate in Europa’, fiind o tema hristologica, purtatoarea simbolului luminii semnificativ in traditia crestina atat in Orient, cat si in Occident’.

Comentarii Facebook


Știri recente