Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, în perioada 12 iulie – 19 iulie, eforturile au fost concentrate asupra lucrărilor de la subsolul 3.

Din cauza vremii toride elementele din beton sunt stropite cu apă în fiecare oră pentru a nu afecta calitatea materialului. De asemenea este adoptat un program special de turnare a betonului, pentru ca acesta să fie prelucrat la calitate optimă.

„Betonul îl turnăm în perioada în care temperatura este mai scăzută și nu executăm această operațiune în perioadele în care temperatura depășește 35 grade C, deoarece această temperatură nu ne permite turnarea betonului. Astfel, luăm măsuri să turnăm dimineața și după amiază când temperaturile sunt mai scăzute. De asemenea, se continuă lucrările de cofrare și armare la elementele verticale cota -11,05. Turnăm al doilea plot placă peste subsolul 3, iar mâine după ora 12:00 turnăm al doilea plot de placă încheind o deschidere pentru placa către subsolul 3”, a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Ion Ion, șef CTC – Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului.

Cei care doresc să afle mai multe informații dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente