Santier arheologic la Vaslui

In Municipiul Vaslui, o echipa alcatuita din cercetatori stiintifici, arheologi si profesori universitari face sapaturi la situl arheologic ‘Curtile Domnesti’, situat in apropierea Bisericii ‘Sfantul Ioan Botezatorul’, construita de Stefan cel Mare si Sfant.

Arheologul Laurentiu Chiriac a declarat, pentru Rompres, ca cercetarile urmaresc verificarea principalelor etape de evolutie ale Curtii si Bisericii Domnesti ‘Sfantul Ioan Botezatorul’ si, totodata, transformarea sitului intr-un parc arheologic.

Sapaturile au scos la iveala un colt de zid, ce pare a fi un rest din imprejmuirea unei locuinte folosita de curteni in cea de a doua jumatate a secolului al XV-lea, fragmente ceramice, datand din secolele XVI – XVII, fragmente de olan, folosite la vechea retea de canalizare a curtilor domnesti si o medalie, din anul 1904, batuta cu ocazia comemorarii a 400 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant.

Sapaturile se desfasoara sub indrumarea Muzeului Judetean Vaslui, in colaborare cu Primaria si Consiliul Local Vaslui. Daca in cursul anului trecut, Primaria Municipiului Vaslui a sprijinit acest proiect cu 250 de milioane de lei, anul acesta au fost alocate doar 70 de milioane de lei, ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…