Sanctitatea Sa Petros VII va fi inmormantat astazi la Cairo

In aceasta diminineata s-a desfasurat in Catedrala Mitropolitana din Atena o slujba de pomenire a Sanctitatii Sale, Patriarhul Petros VII al Alexandriei si intregii Africi. Slujba a fost oficiata de Prea Fericitul Hristodoulos, Arhiepiscop al Atenei si Primat al intregii Grecii. In cuvantul tinut in cadrul ceremoniei religioase, Prea Fericirea Sa l-a elogiat pe Patriarhul trecut la cele vesnice, facand referire la slujirea sa apostolica exemplara. De asemenea, Prea Fericitul Hristodoulos a accentuat faptul ca Biserica Ortodoxa Universala deplange pierderea eminentului ierarh ortodox. Primatul ortodox al Greciei a incheiat spunand ca, desi moartea inaltului ierarh alexandrin este o pierdere semnificativa, Dumnezeu nu va lasa orfan poporul sau si va alege un succesor pe masura Patriarhului trecut la cele vesnice.

Dupa slujba de pomenire, Sanctitatea Sa Petros VII a primit onoruri militare de sef de stat. Trupul sau neinsufletit a fost transportat cu o aeronava apartinad Aviatiei Militare Elene la Cairo, in Egipt.

Slujba de inmormantare a Patriarhului Petros VII va avea loc astazi, incepand cu ora 17.00, la Manastirea Sf. Gheorghe din Cairo, locul unde sunt inmormantati de obicei titularii scaunului patriarhal de la Alexandria. La aceasta slujba si-au anuntat participarea: Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Prea Fericitul Hristodoulos, Arhiepiscop al Atenei si Primat al intregii Grecii, Prea Fericitul Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei si Primatul Bisericii Ortodoxe din Albania, alti reprezentanti ai Bisericilor Ortodoxe Autocefale, precum si reprezentanti ai Guvernelor grec si egiptean.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…