Sanctitatea Sa Petros VII efectueaza in acreste zile o vizita la Moscova.

Sanctitatea Sa Petros VII, Papa si Patriarh al Alexandriei si al toata Africa, a sosit ieri la Moscova unde s-a intalnit cu Patriarhul Ortodox al Rusiei, Alexei II.

Scopul vizitei Patriarhului Petros VII al Africii este acela de a participa, in aceasta seara, la ceremonia de acordare a premiilor Fundatiei Internationale a Unitatii Popoarelor Ortodoxe. Sanctitatea Sa Petros VII este de fapt unul dintre laureatii de anul acesta al acestei importante institutii.

Ceremonia va avea loc in aceasta seara, in marea Catedrala a Mantuitorului din Moscova. Tot astazi, cei doi patriarhi, Sanctitatea Sa Petros VII, Patriarhul Alexandriei si a toata Africa, si Prea Fericitul Alexei II, Patriarhul Rusiei, vor deschide oficial o expozitie de obiecte religioase de mare valoare spirituala si istorica, numita ‘Rusia Ortodoxa’.

Relatiile dintre Biserica Ortodoxa a Rusiei si Biserica Ortodoxa a Alexandriei sunt foarte vechi. De altfel, Patriarhul Petros VII al Alexandriei, inscaunat in anul 1997, a deschis in anul 1999 la Moscova un birou al Bisericii Alexandriei, prilej cu care a si vizitat capitala rusa.

Comentarii Facebook


Știri recente