Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, in Romania

In perioada 4 – 7 martie 2005, la initiativa Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, in fruntea unei delegatii, va efectua o vizita in romania pentru a participa la festivitatile organizate de Patriarhi Roamana cu prilejul aniversarii a 120 de ani de la recunoasterea Autocefaliei (1885) si 80 de ani de la ridicarea la treapta de Patriarhat (1925).

La sosirea in Romania, vineri, 4 martie a.c., ora 16.00, in Salonul Oficial (corp C) al Aeroportului Henri Coanda din Bucuresti, Sanctitatea Sa Bartolomeu al Constantinopolului si Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist vor face declaratii de presa.

Programul vizitei in Romania a Sanctitatii Sale mai cuprinde o intalnire cu Excelenta Sa Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei, la Palatul Cotroceni (sambata, 5 martie a.c., ora 18.30 ) si vizite protocolare la Ambasadele Turciei si Greciei din Bucuresti (duminica, 6 martie a.c., in cursul serii ).

Duminica, 6 martie, incepand cu ora 9.30, la biserica Sfantul Spiridon din Bucuresti, Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic si Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, inconjurati de un impresionant sobor de arhierei greci si romani, vor oficia Sfanta liturghie solemna. Cu acest prilej va fi proclamat Actul Sinodal si Patriarhal la aniversarea a 120 de ani de la recunoasterea Autocefaliei si a 80 de ani de la ridicarea la treapta de Patriarhat a Bisericii Ortodoxe Romane.

Comentarii Facebook


Știri recente