Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului, la Hramul Catedralei Patriarhale

Anul acesta, la manifestările legate de hramul Catedralei patriarhale din București va participa Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic. Sanctitatea Sa va ajunge în București în după-amiaza zilei de marți, 26 octombrie, pe Aeroportul „Henri Coandă”, unde va fi întâmpinat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de un sobor de ierarhi și oficialități locale, informează TRINITAS TV. În cursul serii aceleiași zile, în Catedrala patriarhală va fi oficiată o slujbă de Te Deum.

„Sanctitatea Sa va fi însoțit de Înaltpreasfințitul Mitropolit Ioan de Pergam și de Înaltpreasfințitul Emanuel de Franța. Sanctitatea Sa va participa la Sfânta Liturghie din ziua de hram, 27 octombrie. De asemenea, va participa la o ședință solemnă în ziua de 28 octombrie în Aula Magna ‘Teoctist Patriarhul’ din Palatul Patriarhiei, prilej cu care va rosti și o alocuțiune”, a spus Pr. Cons. Michael Tița din cadrul Sectorului Relații Bisericești și Interreligioase al Patriarhiei Române.

Vizita Sanctității Sale Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă și Patriarh Ecumenic constituie un răspuns la vizita efectuată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel între 27 mai-2 iunie 2009 la Patriarhia Ecumenică, în fruntea unei delegații a Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, Sanctitatea Sa se va afla pentru prima dată în țara noastră de când Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a devenit Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente