Sanctitatea Sa Bartolomeu I va conferetia maine la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti

Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol va efectua, in perioada 15 – 21 octombrie 2004, o vizita in Romania, la invitatia Prea Fericitului Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Sanctitatea Sa Bartolomeu I a sosit in aceasta seara la Bucuresti, insotit de o delegatie a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, fiind intampinat la Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti de catre Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei si de numerosi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, dintre care amintim: Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Inalt Prea Sfintitul Teofan – Mitropolitul Olteniei, Prea Sfintitul Calinic – Episcopul Argesului si Muscelului.

Inaltul ierarh considera ca vizita sa in Romania este o reinnoire a legaturilor care ne apropie de Biserica noastra sora din Romania, prin vizita noastra avand

prilejul sa-l onoram pe Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant, praznuit in mod special anul

acesta. De asemenea, Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol a amintit rolul esential pe care il are credinta in Hristos si in Biserica in timpurile actuale, traversate de conflicte, terorism, evdemonism, materialism si pragmatism.

Vizita Sanctitatii Sale Bartolomeu I in Romania, are, dupa cum a declarat Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, o dubla semnificatie: la nivelul liturgic, esential pe planul credintei si la nivelul academic, universitar, dar mai ales prin contactele cu tinerii romani – dupa exemplul sfintilor nostri tineri sa sadim in sufletul tineretului nostru curajul si optimismul pentru a ajunge la nivelul de vietuire in stiinta, in arta, adica ceea ce Sfantul Voievod Stefan de Mare ne-a lasat noua ca tara si popor.

Mai multe detalii despre vizita Sanctitatii Sale Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol in Romania la invitatia Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei ne-a oferit Parintele Constantin Stoica – purtatorul de cuvant al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane: ‘Programul vizitei Sanctitatii Sale Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol in Romania debuteaza la Universitatea din Bucuresti, in Aula Magna, unde Sanctitatea Sa Bartolomeu I va sustine prelegerea cu titlul Personalitatea Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant. Dupa aceasta, Academia Romana va conferi Sanctitatii Sale Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol titlul de Membru de Onoare. Duminica, 17 octombrie 2004, Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol vor oficia Sfanta Liturghie la Biserica Sfantul Spiridon – Nou din Bucuresti, fiind inconjurati de un impresionant sobor de ierarhi, preoti si diaconi, romani si greci. La slujba Sfintei Liturghii oficiata in Biserica Sfantul Spiridon – Nou va asista si Majestatea Sa Regele Mihai I de Romania impreuna cu familia regala. In dupa-amiaza aceleiasi zile, Sanctitatea Sa Bartolomeu I se va intalni cu Presedintele Romaniei – Dl. Ion Iliescu si cu Primul-Ministru al Romaniei – dl. Adrian Nastase. Incepand de luni, 18 octombrie a.c., vizita Sanctitatii Sale Bartolomeu I va continua in Transilvania, mai exact in Arhiepiscopia, Vadului, Feleacului si Clujului, unde Patriarhul Ecumenic de Constantinopol va primi titlul de Doctor Honoris Causa a Universitatii Babes Bolyai, urmand ca miercuri, 20 octombrie a.c., sa fie prezent in Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, unde Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol si Inalt Prea Sfintitul Pimen – Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor vor sfinti Manastirea Dorna – Arin de langa Vatra Dornei.’

Potrivit unui Comunicat al Patriarhiei Romane, Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, va conferentia maine la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti despre ‘Personalitatea Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant’. La manifestare vor participa membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, personalitati ale vietii academice, profesori, preoti, studenti.

Tot maine, Academia Romana ii va conferi Sanctitatii Sale Bartolomeu I titlul de Membru de Onoare.

Duminica, 17 octombrie a.c., Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol si Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane vor oficia slujba Sfintei Liturghii la Biserica ‘Sfantul Spiridon – Nou’ din Capitala.

Comentarii Facebook


Știri recente