Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, in vizita in Romania.

COMUNICAT DE PRESA

In acest an, inchinat comemorarii a 500 de ani de la trecerea in vesnicie a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, care este un dar si o binecuvantare a lui Dumnezeu, nu numai pentru neamul romanesc, ci si pentru intreaga Ortodoxie, Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a adresat Sanctitatii Sale Bartolomeu I – Arhiepiscop al Constantinopolului si Patriarh Ecumenic invitatia de a face o vizita in Romania in perioada 15 ? 21 octombrie 2004.

Potrivit programului, sambata, 16 octombrie 2004, in Aula Magna a Universitatii din Bucuresti, la conferinta organizata de Facultatea de Teologie ‘Patriarhul Justinian’, Sanctitatea Sa Bartolomeu I prezinta prelegerea cu tema ‘Personalitatea Sfantului Voievod Stefan cel Mare’, la care vor participa membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, personalitati ale vietii academice, profesori, preoti si studenti din centrul universitar Bucuresti.

In aceeasi zi, Academia Romana confera Sanctitatii Sale Bartolomeu I titlul de ‘Membru de onoare’.

Duminica, 17 octombrie a.c., la Biserica ‘Sfantul Spiridon – Nou’, Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol si Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurati de un impresionant sobor de ierarhi, preoti si diaconi, greci si romani, vor oficia Sfanta Liturghie.

In zilele urmatoare, raspunzand invitatiei Inalt Prea Sfintitului Bartolomeu – Arhiepiscop Ortodox al Vadului, Feleacului si Clujului si Universitatii ‘Babes Bolyai’, Sanctitatii Sale Bartolomeu I i se va conferi titlul de ‘Doctor Honoris Causa’ al acestei prestigioase institutii de cultura.

Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol va fi intampinat la Aeroportul din Cluj de catre Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu – Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului, de rectorul Universitatii ‘Babes-Bolyai’ si de catre reprezentantii autoritatilor locale.

Totodata, Sanctitatea Sa Bartolomeu I va participa la punerea pietrei de temelie a Centrului de Studii Patristice de la Manastirea Nicula.

Miercuri, 20 octombrie a.c., Sanctitatea Sa Bartolomeu I va fi intampinat la Suceava de Inalt Prea Sfintitul Pimen – Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor si de Inalt Prea Sfintitul Teodosie – Arhiepiscop al Tomisului si va participa la sfintirea bisericii Manastirii ‘Acoperamantul Maicii Domnului’ din Dorna Arini (Vatra Dornei).

Joi, 21 octombrie a.c., Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol si Prea Fericitul ParinteTeoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane vor fi intampinati la Constanta de Inalt Prea Sfintitul Teodosie – Arhiepiscop al Tomisului unde vor primi titlul de ‘Doctor Honoris Causa’ al Universitatii ‘Ovidius’ din Constanta.

Programul vizitei Sanctitatii Sale Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol in Romania mai cuprinde intalniri cu Excelenta Sa Presedintele Romaniei – Dl. Ion Iliescu, cu Premierul Romaniei – Dl. Adrian Nastase, precum si cu ambasadorii Turciei si Greciei la Bucuresti.

BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII

AL PATRIARHIEI ROMANE

Comentarii Facebook


Știri recente