Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, considera justificate obiectiile Bisericii Ortodoxe Ruse

Patriarhul Ecumenic de Constantinopol a declarat intr-un interviu acordat cotidianului italian ‘Il Folglio’ ca intelege de ce Biserica Ortodoxa Rusa a luat o atitudine atat de ostila fata de Vatican, dupa cum a informat agentia CWNews.

Expansiunea Bisericii Catolice in fosta Uniune Sovietica da impresia ca Biserica Catolica profita de slabiciunea Bisericii ruse dupa perioada comunista, a declarat Patriarhul Bartolomeu I, liderul spiritual al Bisericilor ortodoxe din lume.

‘Biserica Romei si-a intensificat prezenta in locuri care se afla sub jurisdictia Patriarhiei de Moscova, si acest lucru a fost interpretat drept un act neprietenesc’, a declarat Patriarhul Ecumenic la 8 mai, in interviu. ‘Biserica Ortodoxa Rusa trece printr-o perioada de reorganizare dupa 70 de ani de persecutie comunista’, a continuat el, iar faptul ca Biserica Catolica patrunde in zone pe care Patriarhul Alexei al II-lea de Moscova le considera ale sale, justifica racirea relatiilor dintre cele doua Biserici.

Ne informeaza site-ul www.catholica.ro al Bisericii Romano-Catolice.

Comentarii Facebook


Știri recente