Sanctitatea Sa Bartolomeu I l-a primit in aceste zile pe Arhiepiscopul de Canterbury, Dr. Rowan Williams

Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, l-a primit in aceste zile pe Arhiepiscopul de Canterbury, Dr. Rowan Williams, care se afla intr-o vizita oficiala in Turcia, dupa cum ne informeaza site-ul de stiri al Bisericii Catolice din Romania www.catholica.ro.

In timpul vizitei sale la Phanar, la Catedrala ‘Sfantul Gheorghe’, Dr. Rowan Williams, Arhiepiscopul de Canterbury, a vorbit despre ‘cresterea impreuna in iubire si colegialitate’ dintre cele doua Biserici. ‘A fost un lucru foarte important pentru mine ca v-am putut vizita in primul meu an ca Arhiepiscop de Canterbury, ca semn al angajamentului meu si al Comuniunii Anglicane pentru deplina unitate vizibila a Bisericii lui Hristos. Ma bucur mult sa ii urmez pe predecesorii mei facand acest pelerinaj la Patriarhia Ecumenica’, a afirmat Dr. Rowan Williams in discursul sau de salut.

In timpul vizitei sale, Arhiepiscopul Rowan Williams il va saluta si pe Prea Fericitul Mesrob al II-lea, Patriarhul Armean de Istanbul. Dr. Rowan Williams va vizita, de asemenea, si una dintre sinagogile care au fost tinta atacului terorist, sambata trecuta. Aceasta este prima vizita a Arhiepiscopului de Canterbury la Istanbul. Dr. Rowan Williams, Arhiepiscopul de Canterbury, se va intoarce de la Constantinopol in Regatul Unit al Marii Britanii, miercuri, 19 noiembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente