Sanctitatea Sa Bartolomeu I a sfintit astazi Manastirea ‘Acoperamantul Maicii Domnului’ din localitatea Dorna Arini.

Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului a sosit aseara la Suceava. La Aeroportul din Suceava, Sanctitatea Sa Bartolomeu I a fost asteptat de catre Inalt Prea Sfintitul Pimen – Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor si de oficialitati locale ale judetului Suceava.

Tot aseara, Sanctitatea Sa Bartolomeu I impreuna cu membrii delegatiei sale, in prezenta Inalt Prea Sfintitului Teofan – Mitropolitul Olteniei si reprezentantul Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane pentru aceasta vizita, s-au aflat pentru cateva momente in biserica Manastirii Putna pentru a se inchina Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, cu prilejul implinirii, anul acesta, a 500 de ani de la trecerea sa la cele vesnice. Motivul vizitei Sanctitatii Sale Bartolomeu I la Manastirea Putna a fost legat de manifestarile prilejuite de Anul Comemorativ Stefan cel Mare si Sfan.

Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului a mers astazi in zona Dornei unde inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi a oficiat Slujba de sfintire a Manastirii cu hramul ‘Acoperamantul Maicii Domnului’ din localitatea Dorna-Arini, un sat situat pe malul Bistritei, intre padurile de brazi, la 5km de Vatra Dornei.

Mai multe detalii despre evenimentul religios petrecut la Dorna-Arini ne-a oferit Parintele Visarion Alexa – corespondent Radio Romania Actualitati: ‘Astazi, Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului impreuna cu ierarhii romani au sfintit biserica Manastirii ‘Acoperamantul Maicii Domnului’ din localitatea Dorna-Arini, dupa ce delegatia elena a vizitat biserica cioplita in sare. Romanii, imbracati in costume nationale, au fost prezenti in numar mare la sfintirea bisericii Manastirii ‘Acoperamantul Maicii Domnului’ din Dorna-Arini si la slujba Sfintei Liturghii ce a fost oficiata de un impresionant sobor de ierarhi, preoti si diaconi in frunte cu Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului. Cruci Patriarhale si Crucea ‘Sfantului Andrei’ au fost inmanate celor care au participat la ridicarea acestui sfant locas de inchinaciune.’

Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol se va afla in Romania pana pe data de 21 octombrie 2004, cand se va reintoarce la Constantinopol.

Comentarii Facebook


Știri recente