Sanctitatea Sa Bartolomeu I a fost chemat in fata unui tribunal.

Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, a fost chemat in fata unui tribunal, impreuna cu alti 12 clerici din conducerea Patriarhiei Ecumenice, fiind acuzat de ingradirea unor libertati religioase fundamentale. Procurorul turc a deschis respectivul proces in urma reclamatiei semnate de cativa membri ai comunitatii ortodoxe bulgare din Istanbul, care il acuza pe Patriarh ca l-a suspendat abuziv pe Preotul Konstantin Kostof.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a explicat ca masura de suspendare a preotului bulgar a fost luata dupa ce respectivul preot a refuzat in mod sistematic sa-l pomeneasca la slujbele religioase pe Patriarh, ceea ce reprezinta o abatere grava de la Canoanele Ortodoxe. Totusi, bulgarii sustin ca Patriarhia Ecumenica de Constantinopol nu ar trebui sa aiba autoritate administrativa asupra bulgarilor, in virtutea faptului ca Biserica Ortodoxa Bulgara este autocefala din anul 1840. Comunitatea bulgara din Istanbul numara in prezent aproximativ 300 de persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…