‘Sanctitatea Sa Alexei II spera ca urmatorul Papa va ameliora relatiile intre cele doua Biserici Ortodoxa si Romano-Catolica.’

‘Sanctitatea Sa Alexei II – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse spera ca urmatorul Papa va ameliora relatiile intre cele doua Biserici Ortodoxa si Romano-Catolica.’, potrivit unui interviu publicat in editia de miercuri a ziarului italian ‘Corriere della Sera’.

Biserica Ortodoxa din Rusia l-a impiedicat pe Papa Ioan Paul II sa-si indeplineasca dorinta de a vizita Rusia – unde se afla mai mult de jumatate de milion de catolici – din cauza preocuparii ca Roma va incerca sa atraga credinciosi ortodocsi rusi.

In interviul acordat ziarului italian, Sanctitatea Sa Alexei II si-a exprimat regretul ca intrevederea planificata cu Papa Ioan Paul II in Austria, la Graz, in anul 1997, nu a avut loc, dar a afirmat ca partea catolica este vinovata pentru ca nu a condamnat prozelitismul.

Patriarhul Alexei II al Rusiei si-a exprimat respectul pentru Papa Ioan Paul II si a salutat eforturile Suveranului Pontif pentru revigorarea Bisericii Catolice, apreciind insa ca problemele dintre cele doua Biserici sunt profunde.

‘Sustin ca partea catolica trebuie sa manifeste vointa de a-si asuma sarcina dificila si delicata de schimbare radicala a politicii fata de Rusia si alte tari din Comunitatea Statelor Independente (CSI).’, a apreciat Sanctitatea Sa Alexei II.

‘Sper ca urmatorul Papa va contribui la dezvoltarea relatiilor cu Biserica Ortodoxa Rusa intr-o directie pozitiva si va dovedi ca are intelepciunea si tactul necesar.’, a afirmat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Biserica Ortodoxa din Rusia a trimis o delegatie la funeraliile Papei. Unul dintre regretele Suveranului Pontif a fost ca nu a vizitat niciodata Rusia, unde a sperat sa solutioneze sciziunea dintre cele doua Biserici dupa Marea Schisma din 1054 intre partea Estica si cea Vestica a Crestinismului.

Comentarii Facebook


Știri recente