Sanctitatea Sa Alexei II al Moscovei spera in refacerea unitatii dintre Biserica Ortodoxa Rusa si Biserica Ortodoxa Rusa din afara granitelor Tarii.

Diaspora Ortodoxa Rusa s-a rupt de Patriarhia de Moscova in urma Revolutiei Bolsevice din anul 1917 si este independenta pana astazi.

Patriarhul Ortodox al Moscovei, Alexei al II-lea, a declarat ca ‘nu exista nici un obstacol care ar putea sa mentina divizarea ortodocsilor rusi din tara si de peste hotare’, dar a mai adaugat ca ‘scopul unitatii Bisericii Ortodoxe a Rusiei este destul de greu de atins’.

Declaratia Sanctitatii Sale Alexei al II-lea, Patriarhul Ortodox al Rusiei, a fost facuta la finalul unei ceremonii religioase oficiata in Catedrala ‘Sfintii Arhangheli’ de la Kremlin, la care au participat si trei arhiepiscopi ai rusilor de peste hotare. Vizita celor trei ierarhi in Rusia este prima de acest fel din 1920, cand Patriarhia Ortodoxa de la Moscova a fost acuzata de cooperare cu puterea comunista. Ea survine la doua luni de la intalnirea de la New York dintre Presedintele Rusiei Vladimir Putin si Mitropolitul Laurus al Rusilor din Diaspora. De altfel, Mitropolitul Laurus a fost deja invitat de catre Sanctitatea Sa Alexei II, la Moscova pentru o vizita programata pentru anul viitor.

Comentarii Facebook


Știri recente