Sâmbătă se întrunesc în ședință de lucru Consiliul și Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Craiovei

Sâmbătă, 24 ianuarie a.c., începând cu ora 10.00, în sala de festivități a Arhiepiscopiei Craiovei va avea loc ședința de lucru a Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, organ executiv care coordonează activitățile administrativ-bisericești, economice, social – filantropice și culturale ale Arhiepiscopiei Craiovei.

În cadrul ședinței, vor fi prezentate dările de seamă referitoare la activitatea desfășurată de către sectoarele Arhiepiscopiei Craiovei în anul 2008 și se vor face propuneri pentru activitățile ce urmează să se desfășoare în anul 2009, toate acestea urmând a fi înaintate spre analiză și ratificare Adunării Eparhiale. Consiliul Eparhial are în componență 9 membri (3 clerici și 6 mireni), reprezentanți ai parohiilor din județele Dolj și Gorj, la care se adaugă Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu Popa, ca președinte de drept al Consiliului și Preasfințitul Episcop Vicar Gurie Gorjeanul. Tot sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 11.30, este convocată în ședință ordinară și Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Craiovei, organ eparhial deliberativ ce are în componență 30 de membri, (10 clerici și 20 laici) de pe raza celor 10 circumscripții teritoriale din județele Dolj și Gorj.

Întrunită în ședință de lucru ordinară sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu Popa, Adunarea Eparhială va analiza și aproba „Darea de seamă a Arhiepiscopiei Craiovei cu privire la activitatea desfășurată în anul 2008” în cele patru sectoare de activitate: administrativ-bisericesc, social-misionar, cultural și economic. Activitatea va fi analizată în cele cinci comisii statutare: administrativ-bisericească; culturală și educațională; economică, bugetară și patrimonială; social-filantropică și organizatorică; juridică și de validare. Pe ordinea de zi figurează de asemenea, aprobarea obiectivelor și propunerilor pentru activitățile ce se vor desfășura în anul 2009, în segmentele de activitate menționate.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei

Comentarii Facebook


Știri recente