SALONULUI NATIONAL DE CARTE RELIGIOASA ‘SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA’ IASI 2004

COMUNICAT DE PRESA

Mitropolia Moldovei si Bucovinei prin Institutul Cultural Misionar in colaborare cu Primaria Municipiului Iasi organizeaza, in perioada 12-16 octombrie 2004, la Palatul Culturii, prima editie a

SALONULUI NATIONAL DE CARTE RELIGIOASA ‘SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA’ IASI 2004

Primul eveniment cultural de o asemenea amploare pentru iubitorii de carte religioasa, va reuni cele mai bune edituri, importatori si difuzori de carte, institutii, asociatii si fundatii culturale.

Traditia pelerinajului la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, mai cu seama in ziua cinstirii ei (14 octombrie), aduce in fiecare an la Iasi din ce in ce mai multi cautatori de Dumnezeu, intr-o revarsare de evlavie care da masura renasterii spirituale pe care o traim dupa intunecate decenii de ateism.

Atmosfera de emulatie spirituala a manifestarii va fi amplificata de un program bogat de actiuni complementare: lansari de carte, mese rotunde, simpozioane, dezbateri, actiuni omagiale, recitaluri de poezie si muzica, tombole cu castiguri in carti si abonamente, autografe si multe surprize. Aceste actiuni vor antrena atat un mare numar de vizitatori din marele public, cat si multi invitati speciali din randul personalitatilor religioase, oameni de stiinta, arta si cultura, studenti, elevi si numerosi ziaristi din presa scrisa si audiovizuala.

Registrul lucrarilor prezentate la SALONUL NATIONAL DE CARTE RELIGIOASA ‘SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA’ este pus in valoare de multitudinea genurilor de carte expusa, incepand cu literatura religioasa, memorialistica, eseistica, carte academica si universitara, carte stiintifica, tehnica, economica si nu in ultimul rand cursuri de limbi straine, carte pentru copii, turism religios.

Expozantii vor pune la dispozitia iubitorilor de carte, o gama variata de carti la preturi promotionale.

Programul zilnic de vizitare al salonului este:

– 12, 13, 14, 15 si 16 octombrie –

orele 10:00 – 18:00

La sfarsitul manifestarii, editurile participante vor primi diplome si premii in functie de activitatea si genul lucrarilor prezentate.

ICM TRINITAS – IASI

Comentarii Facebook


Știri recente