Sala „Mitropolitul Conon” a fost sfințită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit astăzi, 27 septembrie, sala de conferințe cu numele „Mitropolitul Conon” din cadrul Bibliotecii Sfântului Sinod, aflată în curtea Mănăstirii Antim din Capitală. Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie, oficiată în incinta ctitoriei Sfântului Mitropolit Antim, în prezența Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a Preasfințitului Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, și a Preasfințitului Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal.

„În această sală se va întruni cu regularitate noua comisie patristică care se ocupă de traducerea din limba greacă și limba latină a operelor Sfinților Părinți”, a spus Preafericirea Sa: „Iată rodul acestei lucrări care este pentru noi o bucurie și, în același timp, o necesitate misionară. Nu se poate face o înnoire a teologiei ortodoxe decât, dacă aprofundăm cunoașterea Sfintei Scripturi și scrierilor Sfinților Părinți. Sala aceasta o numim Conon Mitropolitul, pentru că în timpul Mitropolitul Primat Conon Arămescu Donici s-a construit această clădire, Palatul Sfântului Sinod. Vrem să ne aducem aminte atât de Antim Ivireanul care a zidit Biserica și a făcut un așezământ filantropic și unul cultural, cât și să ne aducem aminte de Mitropolitul Conon Arămescu Donici, om de cultură și un om al Bisericii”, informează Radio TRINITAS.

Mitropolitul Conon, a deținut funcția de mitropolit-primat al Bisericii Ortodoxe Române în perioada 1912-1918.

Totodată, au fost acordate distincții persoanelor care și-au adus contribuția la renovarea și amenajarea acestei săli, respectiv arhitectului Mihai Nicolescu, coordonatorul lucrărilor de restaurare Palatul Bibliotecii Sfântului Sinod, directorului general al Policolor București, Achille Angelo Bardelli, precum și directorului executiv al aceleiași instituții, Alexander Ion Florescu, de la Policolor București. Cei trei au primit de la Patriarhul României ‘Diploma de onoare Sfântul Andrei’, ocrotitorul României, informează „Ziarul Lumina”.

Această sală, dotată la standarde moderne, îmbină noul cu vechiul într-un mod foarte frumos și poate fi și închiriată de companii pentru conferințe sau ședințe.

Comentarii Facebook


Știri recente