Sabia Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant se intoarce acasa.

Sabia de lupta a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, care poate fi admirata la Muzeul Manastirii Putna, este doar o copie fidela a obiectului real ce se afla in prezent in patrimoniul Turciei, ‘o copie excelenta, ea insasi o opera de arta’, cum au apreciat-o specialistii.

Copia sabiei de lupta a Sfantului Voievod Stefan cel Mare a fost oferita de statul turc Premierului Romaniei – dl. Adrian Nastase, care a donat-o Manastirii Putna, cu prilejul ceremoniilor comemorative dedicate implinirii a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a marelui domnitor al Moldovei.

Conform informatiilor furnizate de Ministerul Culturii si Cultelor, in data de 9 iulie 2004, Presedintele Turciei – dl. Ahmet Necdet Sezer va aduce personal la Bucuresti sabia originala Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, urmand sa fie expusa timp de 21 de zile intr-o sala special amenajata la Muzeul de Arta al Romaniei, ne informeaza Romania Libera.

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…