„Să ne întâlnim la Poarta Raiului!” – Părintele Paisie Olaru pomenire la 20 de ani de la trecerea la Domnul

În cea de-a patra zi a vizitei canonice pe care o efectuează în Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, se va afla mâine, 16 octombrie, în mijlocul obștii Mănăstirii Sihăstria, informează TRINITAS TV. În cursul dimineții Preafericirea Sa va oficia aici o slujbă de pomenire pentru părintele Ieroschimonah Paisie Olaru, la mormântul său din cimitirul mănăstirii, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la trecerea la Domnul.

Părintele Ieroschimonah Paisie Olaru a fost unul din cei mai mari duhovnici ai perioadei contemporane. Luni, 18 octombrie, se împlinesc 20 de ani de la trecerea la cele veșnice. Părintele s-a născut pe 20 iunie 1897, în satul botoșănean Stroiești, într-o familie cu cinci copii, primind la Botez numele Petru.

În anul 1921 a intrat în viața monahală la Schitul Cozancea din apropiere, luând la călugărie numele de Paisie. În anul 1943 a fost hirotonit diacon, iar în anul l947 preot, fiind pentru puțin timp egumen la schitul de metanie.

În toamna aceluiași an se retrage la Mănăstirea Sihăstria, devenind duhovnic al întregii obști până la sfârșitul vieții. Între anii 1972 – 1985 s-a nevoit, ca schimnic, la Schitul Sihla.

Părintele Paisie Olaru a lăsat moștenire ucenicilor săi și credincioșilor exemplul propriei sale vieți și multe sfaturi duhovnicești care sunt și astăzi păzite și urmate cu sfințenie.

Părintele Paisie Olaru a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați duhovnici ai mănăstirii Sihăstria, vatră monahală unde Preafericitul Părintele Patriarh Daniel a intrat în monahism în anul 1987.

Comentarii Facebook


Știri recente