Să ne declarăm identitatea creștin-ortodoxă!

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează

În perioada 20 – 31 octombrie, 2011, în România se va desfășura primul Recensământ al Populației și al Locuințelor după aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. Comisia și Parlamentul European au hotărât ca recensământul populației să se efectueze în anul 2011 în toate țările membre ale Uniunii Europene cu scopul realizării unei analize statistice comparative.

Patriarhia Română îndeamnă clerul și credincioșii ortodocși să participe cu responsabilitate la Recensământul Populației și al Locuințelor 2011 și să-și declare identitatea creștin-ortodoxă.

Datele statistice obținute în urma Recensământului din anul 2011 vor fi de folos eparhiilor Patriarhiei Romane din țară și străinătate pentru pregătirea și dezvoltarea programelor pastoral – misionare, social – filantropice și cultural – educaționale în funcție de realitatea demografică și problemele specifice fiecărei comunități de credincioși.

Ca atare, participarea la Recensământul Populației și al Locuințelor 2011 reprezintă o îndatorire civică și creștinească, având în vedere faptul că rezultatele acestuia trebuie folosite în mod corect și conform cu realitatea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…