Să le dăruim Crăciunul!, campanie demarată de Asociația Vasiliada

Asociația Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, a derulează în această perioadă campania umanitară „Să le dăruim Crăciunul!”, prin care dorește să sensibilizeze comunitatea locală cu privire la situația materială precară în care se află sute de copii nevoiași din județele Dolj și Gorj, după cum a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

În cadrul acestei campanii, Asociația Vasiliada a colectat sute de scrisori adresate lui Moș Crăciun, scrise de către copiii proveniți din medii sociale defavorizate. Moș Crăciun va veni la acești copii cu ajutorul persoanelor generoase, care vor primi scrisorile și care le vor pregăti micuților câte un cadou. Din cauza sărăciei în care trăiesc, acești copii nu pot simți bucuria Sfintelor Sărbători de iarnă și a darurilor oferite de Moș Crăciun. Pentru mulți, Moș Crăciun este doar un personaj de poveste, despre care știu că nu poate să ajungă anul acesta la ei, pentru că nu a venit nici în anii trecuți. Unul dintre micuții care beneficiază de serviciile Centrului de zi „Sfântul Stelian” din localitatea Lipovu, județul Dolj (Maria, 7 ani), mărturisește: „La mine nu vine Moș Crăciun, pentru că nu are mama bani!”.

În anul 2012, Asociația Vasiliada a oferit sprijin unui număr de peste 350 de copii din județele Dolj si Gorj, prin intermediul proiectelor și centrelor de zi pe care le-a implementat cu scopul de a preveni abandonul școlar și de a contribui la crearea unui mediu social adecvat pentru dezvoltarea psiho-socială a copiilor. „Prin această campanie ne propunem, pe de o parte, să oferim copiilor nevoiași prilejul de a se bucura de tradiționalele daruri de Crăciun, iar pe de altă parte, ne dorim ca mesajul campaniei să contribuie la dezvoltarea sentimentului de responsabilitate socială a persoanelor care pot să îi ajute pe semenii lor aflați în dificultate”, a declarat părintele Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

Campania „Să le dăruim Crăciunul!” se adresează către două grupuri distincte:

– persoane fizice, care pot solicita Asociației Vasiliada una dintre sutele de scrisori adresate lui Moș Crăciun de copiii aflați în dificultate, pentru a oferi unuia dintre ei bucuria unui dar, în ajunul Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului;

– persoane juridice (firme / companii), care pot să sponsorizeze acțiunea Asociației Vasiliada, beneficiind astfel de facilitățile Codului Fiscal, prin care își pot deduce valoarea sponsorizării din impozitul pe profit datorat statului. Prin intermediul acestei prevederi, firmele pot să sprijine această campanie, fără nicio cheltuială suplimentară.

Detalii suplimentare despre campania „Să le dăruim Crăciunul!” pot fi oferite la sediul Asociației Vasiliada, str. Fratii Buzesti, nr. 20, e-mail: [email protected], web: www. AsociatiaVasiliada.ro, telefoane: 0251 521 040, 0749 402 150.

Comentarii Facebook


Știri recente