S-au reluat lucrările pentru construirea Mănăstirii Halmyris din Episcopia Tulcii

Lucrările pentru construirea mănăstirii Halmyris de lângă localitatea tulceană Murighiol au fost reluate, la 6 ani după începerea lor.

Până în prezent s-a realizat doar demisolul mănăstirii, sfințit, în 2008, de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Pentru finalizarea ansamblului monahal este nevoie de 3,7 milioane de lei, din care anul trecut s-au alocat, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, 150 de mii de lei, a declarat, astăzi, părintele stareț Iov Archiudean, potrivit Radio TRINITAS.

Cei 6 preoți slujitori ai obștii monahale fac demersuri pentru a obține sprijinul autorităților locale și județene, precum și pe al credincioșilor pentru a strânge restul de bani, a adăugat el.

În august 2001, sub altarul basilicii din interiorul sitului arheologic Halmyris, a fost descoperită cripta a doi creștini martirizați, aici, pe 21 iulie anul 290, anume Epictet și Astion.

În 2005, Arhiepiscopia Tomisului a decis să construiască, în apropierea locului în care s-au descoperit moaștele celor doi sfinți, cel mai mare așezământ monahal din Dobrogea, mănăstirea Halmyris.

Comentarii Facebook


Știri recente