S-au reluat lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului

Lucrările la construirea Catedralei Mântuirii Neamului au fost reluate la începutul săptămânii acesteia. Echipele de muncitori îndepărtează zăpada din radierul construcției și pregătesc armătura pentru o nouă betonare.

După o perioadă de viscol și ger, când lucrările au fost oprite, pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, la începutul acestei săptămâni, firma constructoare a intervenit cu mai multe echipe de muncitori la îndepărtarea zăpezii din radierul construcției. În jur de 160 de muncitori au îndepărtat nămeții de zăpadă din zona grinzilor principale și secundare pentru a se putea ajunge la armătura de fier-beton. După această etapă, cu ajutorul unor aeroterme s-a topit gheața din interiorul armăturii din fier, iar apa a fost evacuată cu pompe de mare putere. Inginerul Petre Chiuță, consilier patriarhal coordonator la Sectorul Monumente și construcții bisericești, ne-a spus că la sfârșitul săptămânii este prevăzută o nouă betonare la fundația Catedralei Mântuirii Neamului.

‘Pe partea verticală a grinzilor principale se montează armătura din fier-beton, de la cota minus 20 de metri în sus, iar joi este programată o viitoare betonare, în funcție de condițiile meteo și cât de repede reușesc echipele de sudori să monteze fierul-beton’, a declarat inginerul pentru Ziarul Lumina. Deși vremea s-a mai încălzit, datorită umidității, echipele de muncitori sudează fierul-beton între orele 13:00 și 15:00, când temperaturile sunt mai ridicate. Pe șantier sunt folosite prelate de protecție pentru sudură, iar hidroizolația verticală este protejată în zonele unde va avea loc betonarea. De asemenea, s-au prevăzut măsuri speciale pentru asigurarea unor condiții optime de betonare, sunt folosite aeroterme puternice și agregate de accelerare a întăririi betonului. Cei care doresc să sprijine lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului o pot face la orice parohie sau mănăstire din cuprinsul Patriarhiei Române sau la următoarele conturi: cont BCR (LEI): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109, sucursala sector 4, București; cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111, sucursala sector 4, București; cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110, sucursala sector 4, București. Pentru mai multe informații poate fi accesat site-ul http:// www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente