S-au încheiat „Zilele Parohiei Sf. Ilie din Severin”

La parohia ,,Sfântul Ilie” din Drobeta Turnu Severin s-au desfășurat în perioada 20-22 iulie a.c. mai multe acțiuni cultural-religioase, prilejuite de ,,Zilele Parohiei Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul”, informează episcopiaseverinului.ro.

Aseară, a avut loc procesiunea cu icoana Sfântului Ilie prin cartierul Crihala, unde se află biserica parohială.

Astăzi, în duminica a VII-a după Rusalii s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. În timpul Sfintei Liturghii s-au rostit cereri speciale pentru ploaie.

La Sfânta Liturghie au luat parte membri ai Asociației Oastea Domnului din întreaga țară. Au trecut deja 20 de ani de la prima adunare a Oastei Domnului la Dr.Tr.Severin, de după reactivarea ei.

Cuvântul de învățătură a fost rostit cu binecuvântarea arhiereului mehedințean de către părintele Iosif Toma de la Sibiu, care, plecând de la cuvântul din Evanghelia acestei duminici, a vorbit despre lucrarea sfântă pe care trebuie să o săvârșească creștinul în toată vremea, aceea de a renunța la păcate și patimi după cum au înțeles vrednicii noștri înaintași să o facă.

La finalul Sfintei Liturghii, Prea Sfinția Sa a amintit de exemplul bunilor creștini de altădată, care reprezintă pentru noi modele demne de urmat pe cale credinței, nădejdii și dragostei creștinești, arătând că lucrarea Oastei Domnului a reînviat la Dr.Tr.Severin acum exact 20 de ani, prin strădania vrednicului de pomenire preotu Ioan Tobă, primul paroh al Catedralei și a părintelui Gheorghe Cojocaru de la biserica ,,Sf. Ilie”. Părintele episcop a ținut să precizeze că cel care va coordona lucrarea Oastei Domnului în Mehedinți este de acum înainte părintele Gheorghe Ghinea de la biserica Sf. Ilie din municipiul severinean.

În încheiere, părintele paroh Ioan Ovidiu Polexă a mulțumit tuturor pentru participarea în duh de rugăciune la manifestările religioase din aceste trei zile, amintind de lucrările de termoficare și de pictare ce sunt în curs de desfășurare în această perioadă la lăcașul de închinăciune.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit parastas pentru ctitori și pentru toți membrii Oastei Domnului trecuți la Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente