S-au încheiat lucrările de pictură la Biserica Sfântul Nicolae – Amaradia

Lucrările de restaurare a picturii Bisericii „Sfântul Nicolae” – Amaradia din Craiova, realizate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, s-au încheiat în această săptămână, după cum ne-a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„În data de 14 noiembrie 2012 s-au încheiat lucrările de restaurare a picturii sfântului locaș. Cu această ocazie a avut loc și reuniunea beneficiarilor direcți și indirecți cu specialiști din diverse domenii: istorie, arhitectură, restaurare, cu reprezentanți ai echipei de proiect, cu scopul de a promova rezultatele obținute prin implementarea proiectului „Consolidare – restaurare și valorificare turistică ansamblul Bisericii Sf. Nicolae – Amaradia (Belivacă)””, a declarat Mariana Pasmangia, coordonator Birou Proiecte al Arhiepiscopiei Craiovei.

La eveniment a fost prezent și Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

„Prin organizarea acestei reuniuni s-a urmărit totodată sensibilizarea tuturor factorilor implicați în problematica modalităților de restaurare și conservare a patrimoniului național, importanța acestor acțiuni în păstrarea și promovarea culturii și tradițiilor românești, precum și prezentarea oportunităților de accesare a fondurilor nerambursabile pentru restaurarea obiectivelor culturale. Proiectul „Consolidare – restaurare și valorificare turistică ansamblul Bisericii Sf. Nicolae – Amaradia (Belivacă)” se va încheia în data de 16 noiembrie”, a adăugat Mariana Pasmangia.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 5, „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”. Valoarea proiectului este de aproximativ 5.600.000 de lei, dintre care în jur de 4.600.000 de lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă.

Comentarii Facebook


Știri recente