S-au încheiat lucrările celui de-al doilea simpozion tematic consultativ ‘Noua Catedrală Patriarhală, Catedrala Mântuirii Neamului’

În Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei, s-au desfășurat astăzi, 26 iunie 2009, lucrările celui de-al doilea simpozion tematic consultativ ,,Noua Catedrală Patriarhală, Catedrala Mântuirii Neamului – arhitectură, structură, utilitatea culturală”. Evenimentul a avut loc în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. În cuvântul rostit astăzi, Preafericirea Sa a evidențiat faptul că noul sfânt lăcaș trebuie să fie reprezentativ pentru arhitrectura bisericească tradițională din România, dar în același timp să fie adecvat pentru funcția liturgică și pastoral-misionară.

Tot astăzi, a fost prezentat un raport despre stadiul lucrărilor deja finalizate în vederea începerii construcției propriu-zise. Simpozionul a reunit arhitecți și ingineri specialiști care au proiectat biserici de mari dimensiuni în mediul urban, după anul 1990.

Lucrările de construire a Catedralei Mântuirii Neamului vor fi supravegheate de o comisie a Patriarhiei Române și a Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente