S-au încheiat evenimentele organizate la Craiova cu prilejul aniversării a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

La Craiova s-au încheiat astăzi, 24 martie, evenimentele organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români și Asociația Studenților Basarabeni din municipiu, cu prilejul aniversării a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Sub genericul „Zilele Basarabiei”, programul a inclus organizarea unei expoziții de fotografie în Piața centrală „Mihai Viteazul”.

Tot astăzi, la Paraclisul Mitropolitan „Sfânta Treime” a fost săvârșită o slujbă de pomenire a tuturor celor care au făcut posibilă Unirea Basarabiei cu Țara Mamă. De asemenea, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a avut loc dezbaterea „Basarabia în contemporaneitate. Probleme și direcții”. La eveniment au participat, alături de studenții creștini ortodocși craioveni și basarabeni, oameni de cultură și istorici.

Despre aceste evenimente a vorbit părintele Claudiu Porneală, consilier cultural al Arhiepiscopiei Craiovei: „Prin săvârșirea Slujbei Parastasului și prin toate celelalte manifestări dedicate acestui eveniment istoric de o mare însemnătate dorim să arătăm întregii lumi că din Basarabia au răsărit oameni de cultură și ierarhi care au dus și duc faima intelectualității creștine în toată lumea”, informează TRINITAS TV.

Evenimentele desfășurate în cadrul Zilelor Basarabiei, s-au încheiat prin depunerea de coroane de flori la monumentul domnitorului Mihai Viteazul, din Craiova, primul unificator al Țărilor Române.

Comentarii Facebook


Știri recente