S-au încheiat conferințele preoțești de primăvară în Arhiepiscopia Sibiului

Conferințele preoțești de primăvară din Arhiepiscopia Sibiului s-au încheiat pe 26 mai, cu întâlnirea preoților din protopopiatele Sibiu, Mediaș, Avrig, Agnita și Săliște, informează mitropolia-ardealului.ro. Conferința a avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și a fost prezidată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de Prea Sfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Discuțiile s-au axat pe aspectele spirituale și practice ale Tainei Sfântului Maslu, fiind prezentate cinci referate cu abordări teologice diferite.

„Ne-am bucurat de prezența și de contribuția preoților din toate protopopiatele. Viața Bisericii este întreținută de această Taină de mijlocire pentru oamenii în suferință pentru că suntem nu doar liturgic implicați în această lucrare, ci și obligați sufletește să ne apropiem de cei în suferință, să le acordăm asistență și să ne îngrijim de viața lor și sufletească și trupească. Tema conferinței a fost împărțită în trei secțiuni: liturgică, istorică și practică”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Au fost aduse în discuție și anumite probleme legate de rânduiala slujbei, de inovațiile și greșelile făcute în practică, precum și îndemnuri pentru săvârșirea corectă și completă a Tainei Sfântului Maslu.

Conferințele vor continua în toamnă, când se va discuta despre a doua parte a temei „Sfântul Maslu și îngrijirea bolnavilor”.

Comentarii Facebook


Știri recente