S-au împlinit 25 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Profesor Ene Braniște

După cum informează TRINITAS TV, în data de 18 martie 2009 s-au împlinit 25 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Profesor Ene Braniște. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a săvârșit slujba parastasului pentru marele profesor de Liturgică la mormântul acestuia din Cimitirul Bellu, din București.

Părintele profesor Ene Braniște s-a născut la data de 12 octombrie 1913 în comuna Suseni, județul Argeș. A urmat cursurile Seminarului teologic din Curtea de Argeș și ale Facultății de Teologie din București, primind titlul de doctor în teologie în anul 1943. A fost cadru didactic al Facultății de Teologie din București, între anii 1938 și 1982.

Pr. Prof. Ene Braniște a trecut la Domnul în ziua de 18 martie 1984 și este înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală, alături de alte personalități.

Cu ocazia oficierii slujbei de pomenire a marelui profesor de teologie liturgică, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a declarat pentru Radio TRINITAS:

Comentarii Facebook


Știri recente