S-a sfințit Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” din județul Sibiu

Ieri, 23 aprilie, a fost sfințită Biserica cu hramul „Intrarea Domnului în Ierusalim” din parohia Avrig, județul Sibiu. Slujba de târnosire a fost oficiată de Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Alte detalii despre sfințire aflăm de la Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu care a oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV: „Sărbătoarea Sfântului Gheorghe a adus o mare bucurie în Parohia 1 din Avrig, dar de fapt în întreaga comunitate. Sunt patru Parohii ale Avrigului, când Biserica cea veche a fost construită la 1755, dar datorită vitregiei vremurilor nu a fost sfințită cu ierarhi. Am constatat prin repararea Sfintei Mese, prin îndreptarea ei, lucrul acesta, de aceea am sfințit-o astăzi așa cum se cuvine. Bucuria a fost dublă, pentru că nu numai s-a sfințit Biserica, dar la hramul ‘Duminica Floriilor a intrării în Ierusalim a Mântuitorului Hristos’ s-a adăugat și hramul Sfântului Gheorghe pentru că noi considerăm că Dumnezeu a rânduit ca în această zi să facem sfințirea și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe să ne fie ocrotitor nouă și credincioșilor din această Parohie”.

Monument istoric, Biserica „Floriilor” este construită din piatră și cărămidă, în stil tradițional transilvănean, pictura fiind executată în a II-a jumătate a secolului al XVIII-lea.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a vizitat muzeul din Avrig unde a fost organizată o expoziție de icoane realizate de copiii din zonă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…