S-a sfințit biserica de la Aurora

Duminică, 17 iulie, Întâistătătorul Episcopiei Severinului și Strehaiei, PS Părinte Nicodim, a săvârșit slujba de sfințire a bisericii cu hramul ,,Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din localitatea Aurora, comuna Cujmir, județul Mehedinți, informează episcopiaseverinului.ro. Prin aceasta s-a împlinit dorința arzătoare a credincioșilor din Aurora de a avea o biserică. După slujba de sfințire, în interiorul sfântului locaș, s-a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească.

Piatra de temelie a sfântului locaș s-a pus de către preotul Pilănoiu Paul în anul 1990. Din anul 1994 prin strădania părintelui Alexandru Căpățână s-au realizat următoarele lucrări: s-a ridicat zidăria, s-a pus acoperișul cu învelitoare din aluminiu, s-a tencuit și s-a finisat atât interiorul cât și exteriorul Bisericii, s-a pus tocărie din lemn stratificat cu geam termopan, s-a pus o catapeteasmă sculptată în lemn de tei împodobită cu icoane. În pridvor s-a pictat icoana hramului. S-au procurat toate cele necesare săvârșirii sfintelor slujbe, s-au montat două policandre noi, s-a împrejmuit cu gard și s-au pus porți metalice. S-au turnat alei de acces și s-a făcut o fântână în curtea Bisericii. Aceste lucrări s-au făcut cu sprijinul Primăriei comunei Cujmir, al Secretariatului de Stat pentru Culte, al Consilierilor Parohiali împreună cu enoriașii parohiei Aurora și a altor credincioși.

La finalul Sfintei Liturghii cei doi preoți care s-au implicat la ridicarea noii biserici au primit rangul de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente