S-a mutat în lumina Domnului un mare poet al luminii sufletului – Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la moartea Poetului Adrian Păunescu

Cu multă tristețe am primit vestea trecerii la cele veșnice a poetului, publicistului și omului politic Adrian Păunescu.

Poetul Adrian Păunescu s-a născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, județul Bălți, în Basarabia, în prezent Republica Moldova. După studiile primare, a absolvit Colegiul Național „Carol I” din Craiova, apoi a studiat filologia la Universitatea din București.

Domnul Adrian Păunescu a debutat ca poet în anul 1960 și a marcat generația sa cu versurile și activitatea depusă în cadrul „Cenaclului Flacăra”, pe care l-a înființat și l-a condus între anii 1973 și 1985. În cadrul Cenaclului a încurajat și promovat o cultură accesibilă tuturor, prezentând lucrările sale și ale tinerilor din Cenaclu publicului din întreaga țară. Activitatea sa a fost adesea văzută de regimul comunist ca nefiind conformă cu ideologia partidului. Opera sa rămâne însă mărturie a talentului său poetic și a patriotismului său constant și convingător.

După anul 1989, domnul Adrian Păunescu s-a implicat activ în viața politică, fiind ales senator de Dolj în anii 1992 și 2000, iar senator de Hunedoara în anul 2004.

Familia sa, prietenii și toți cei care l-au iubit și apreciat pe domnul Adrian Păunescu, trăiesc astăzi o durere profundă care nu poate fi alinată decât prin rugăciune sfântă, comemorare pioasă și multă prețuire a operei sale vaste și valoroase.

În acest ceas de întristare, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos Cel înviat din morți să odihnească sufletul robului Său Adrian în lumina iubirii Sale veșnice, iar familiei îndoliate și tuturor celor întristați să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești binecuvântări și condoleanțe pentru familia îndoliată,

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente