S-a încheiat vizita canonică a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Mitropolia Munteniei și Dobrogei

S-a încheiat vizita canonică pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a efectuat-o, în perioada 26-28 septembrie, în Mitropolia Munteniei și Dobrogei, aflăm dintr-o retrospectivă TRINITAS TV.

Sâmbătă, 26 septembrie, în prima parte a zilei, Preafericirea Sa a participat la proclamarea locală a canonizării Sfântului Voievod Neagoe Basarab în Arhiepiscopia Târgoviștei. La ceremonie au participat, alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, 23 de ierarhi membri ai Sfântul Sinod.

Sărbătoarea de la Târgoviște a fost completată prin aducerea, din Grecia, la Catedrala arhiepiscopală, a moaștelor Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolit al Țării Românești.

Tot sâmbătă, în a doua parte a zilei, Patriarhul României participat la festivitatea de proclamare locală, în Episcopia Argeșului și Muscelului, a canonizării a Sfântului Voievod Neagoe Barasab, a Sfântului Ierarh Iachint și a Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel.

Tot atunci a avut loc și ceremonia de ridicare în rang de arhiepiscopie a Episcopiei Argeșului și Muscelului. De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Calinic a fost ridicat la rang de arhiepiscop. În cadrul ceremoniei, Preasfinția Sa a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel însemnele arhiepiscopale: mantia de arhiereu, crucea patriarhală pentru arhierei, engolpionul, camilafca și cârja arhierească.

Ieri, în Duminica a XVIII-a după Rusalii, numită și „a Pescuirii minunate”, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Galați. Slujba a fost urmată de ridicarea în rang de arhiepiscopie a Episcopiei Dunării de Jos.

Mantia de arhiereu, crucea patriarhală pentru arhierei, engolpionul, camilafca și cârja arhierească, acestea sunt însemnele arhiepiscopale pe care Preasfințitul Părinte Episcop Casian le-a primit ieri din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel ca semne ale ridicării în rang de arhiepiscop.

În programul vizitei Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Mitropolia Munteniei și Dobrogei a fost inclusă și Episcopia Tulcii. Patriarhul României a ajuns în această eparhie în după-amiaza zilei de ieri, când a sfințit biserica cu hramul „Sfânta Treime” și Sfântul Ierarh Iachint al Țării Românești din municipiul Tulcea.

În ultima parte a vizitei în Episcopia Tulcii, Preafericirea Sa a participat la ceremonia de proclamare locală a canonizării Sfântului Ierarh Iachint al Țării Românești.

Patriarhul României a revenit în București în această seară, urmând ca mâine să prezideze, la Reședința Patriarhală, ședința comună a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente