S-a încheiat restaurarea iconostasului bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Sebeș, județul Alba

S-au încheiat lucrările de restaurare a iconostasului bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Sebeș, județul Alba.

În luna iunie, o echipă de restauratori din Complexul Național Muzeal „ASTRA” Sibiu a realizat lucrările de restaurare a iconostasului bisericii. Lucrările au fost comandate în urma unei expertize și unei evaluări de specialitate făcute în anul 2007 de experții restauratori ai Departamentului de conservare-restaurare din cadrul Muzeului „ASTRA”.

Lucrările de restaurare, constând din consolidarea și completarea structurii și a decorațiilor sculptate din lemn de tei aurit, curățirea icoanelor, vernisarea picturilor și vopsirea structurilor de susținere, au fost realizate cu grijă și mult profesionalism, utilizând materiale de calitate de către o echipă de tineri restauratori coordonați de experți din cadrul Departamentului de conservare-restaurare din Muzeul „ASTRA” Sibiu.

Finalizarea lucrărilor de restaurare a scos în evidență un iconostas monumental, de o deosebită frumusețe și valoare artistică care împodobește minunat biserica din cimitirul orașului Sebeș.

Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Sebeș a fost construită în anul 1778 în cimitirul ortodox. În anul 1900, biserica a fost dotată cu un nou iconostas, frumos sculptat, din lemn de tei, împodobit cu icoane pictate de pictorul Ion Zaicu. Tot în anul 1900, biserica a fost împodobită cu frescă semnată de pictorul Sava Hențea.

Sursa: Departamentul de conservare-restaurare al Muzeului „ASTRA” din Sibiu

Comentarii Facebook


Știri recente