S-a încheiat procesiunea cu moaștele Sf. Calinic în Mitropolia Olteniei

Pe 5 mai 2012 s-a încheiat procesiunea cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic în Mitropolia Olteniei. După Craiova, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin și mânăstirile Frăsinei, Lainici, Bistrița și Tismana, ultimul popas duhovnicesc a fost făcut astăzi la Mânăstirea Clocociov, în Episcopia Slatinei și Romanaților, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu. Sfintele moaște au ajuns încă de aseară la Mânăstirea Clocociov, fiind așezate în pridvorul bisericii de aici, spre a fi cinstite și închinate de credincioși.

Sute de persoane din Slatina și împrejurimi au venit să aducă cinstire Sfântului Calinic și pentru a participa la slujba Sfintei Liturghii oficiate de un sobor de ierarhi, preoți si diaconi, în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei. Au slujit, alături de IPS Irineu, PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților , PS Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor (cel care a însoțit sfintele moaște în calitate de delegat al Preafericitul Părinte Patriarh Daniel) și PS Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, IPS Irineu a apreciat prezența numeroasă a credincioșilor la întâlnirea cu Sfântul Calinic.

„Marea noastră bucurie a fost sporită și de numărul mare de credincioși care au venit la chemarea păstorului spre a primi sfințenia, cuvântul tainic și binecuvântarea Sfântului Ierarh. Ne amintim astfel de cuvintele Sfântului care spunea, cu puțin timp înainte de a pleca din lumea aceasta: „Slavă lui Dumnezeu pentru toate și să ne vedem în Rai”. Cu alte cuvinte, Sfântul Calinic ne adresează tuturor invitația de a ne revedea în Rai”.

La rândul său, PS Episcop Sebastian a mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment duhovnicesc ce a adus mult har și binecuvântare pe meleagurile oltene.

„Înțeleg că este prima ieșire a sfintelor moaște din Mânăstirea Cernica și mulțumim P. F. Părinte Patriarh Daniel pentru această binecuvântare, IPS Irineu pentru că a avut această inițiativă și s-a îngrijit ca sfintele moaște să ajungă în toate eparhiile din Oltenia și bunilor credincioși pentru prezența în număr mare și evlavia deosebită pe care o au față de Sfântul Calinic”.

Tot cu acest prilej, IPS Irineu a dăruit PS Sebastian o icoană cu Sfinții Calinic de la Cernica și Irodion de la Lainici. De asemenea, o icoană cu Sfântul Calinic a fost dăruită PS Sebastian de către PS Varsanufie Prahoveanul, din partea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Moaștele Sf. Ierarh Calinic au fost duse în această seară la Biserica domnească din Pitești, în Arhiepiscopia Argeșului, urmând ca mâine seară să se întoarcă la Mânăstirea Cernica.

Comentarii Facebook


Știri recente