S-a desfășurat astăzi simpozionul tematic consultativ cu tema „Noua Catedrală Patriarhală – Catedrala Mântuirii Neamului’

La Palatul Patriarhiei din București s-a desfășurat astăzi, 15 decembrie 2008, simpozionul tematic consultativ cu tema „Noua Catedrală Patriarhală – Catedrala Mântuirii Neamului: arhitectură, structură, utilitate cultuală și culturală”. La întrunirea desfășurată sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel au participat membrii Permanenței Consiliului Național Bisericesc, ai Permanenței Consiliului Arhiepiscopiei Bucureștilor și arhitecți care s-au implicat în proiectarea lăcașurilor de cult din țară și din strănătate, aflate sub jurisdicția Patriarhiei Române. În deschiderea manifestării, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat importanța realizării unei catedrale naționale în țara noastră și a făcut o prezentare istorică a construirii lăcașelor de cult și simbolistica arhitecturii acestora.

În cadrul lucrărilor simpozionului de la Palatul Patriarhie au fost prezentate astăzi referate privind situația actuală a desfășurării lucrărilor de construcție și tema arhitecturală a Catedralei Mântuirii Neamului.

Amenajarea zonei în care va fi înălțată viitoarea catedrală și aducerea utilităților pe acest teren viran se vor încheia la 15 martie 2009. Ulterior va fi organizată licitația pentru execuție, începerea efectivă a construcției fiind programată pentru luna aprilie a anului viitor.

Se estimează că lucrările de construcție a Catedralei Mântuirii Neamului, fără stadiul de finisaje, vor dura 4 ani.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente